vr 4/12 - zo 6/12
kunstenal wandelt
(16-23u)
vr 4/12 - zo 6/12
kunstenal wandelt (16-23u)
BEU GEWANDELD OP DE VESTEN?
TILLEGEMBOS AL 3X DOORKRUIST?
ONTDEK EN WANDEL DEZE FIJNE ROUTE WAAR BRUGS TALENT HUN WERK TENTOONSTELT!
BEU GEWANDELD OP DE VESTEN? TILLEGEMBOS AL 3X DOORKRUIST? ONTDEK EN WANDEL DEZE FIJNE ROUTE WAAR BRUGS TALENT HUN WERK TENTOONSTELT!
kunstenaars
kunstenaars
ANNE VERBEURE
‘Wat rijmt er op Rousseau?’.
In de natuurlijke toestand ontdekken mensen voor het eerst hun lichaam. Naarmate ze hun lichamelijke zoektocht verder zetten, geraken ze steeds dichter met elkaar verbonden. Ze komen vast te zitten in een verweven structuur van waaruit een getouw de lichamen volledig overneemt. De rede wint.
Het filmpje is voornamelijk bedoeld als studie, waarbij Anne de lichaamsposes baseerde op modeltekeningen die ze tijdens haar opleiding animatiefilm aan het KASK maakte.
(2D geschilderde animatietechniek/aspect ratio 1:1)
Na het behalen van een master in Kunstwetenschappen is Anne momenteel bezig met haar laatste jaar Animatiefilm aan KASK te Gent. Anne is altijd bezig met creëren. Momenteel geniet ze vooral van het vertellen van verhalen en de uitdaging om een verhaal om te zetten in bewegend beeld.
fLORIEN aLLEMEERSCH
Kunst maken is voor Florien een innerlijke noodzaak. Elk werk is een observatie en interpretatie van een beeld uit haar eigen leefwereld. Florien heeft een fascinatie voor de natuur, reflectie en licht. Deze onderwerpen komen dan ook vaak terug in het werk van deze kunstenaar.
Met haar poëtische weergave van de realiteit probeert ze de kijker een inkijk te geven in haar wereld.
HENNIE MAHIEU
Hennie, geïnteresseerd in veel kunstdisciplines groeide op in familie waar ze in de kunsten werd ondergedompeld. Zijzelf is voornamelijk bezig met beeldende kunsten. Zowel schilderen als digitaal werk maar ook sculptuur en textiel zijn haar niet vreemd.
Ze experimenteert volop met verschillende technieken en thema’s. Het vasthouden aan één discipline beschrijft ze als: “in een snoepjeswinkel staan waar je maar één iets kan kiezen”
ESTHER CORNELIS
Esther Cornelis onderzoekt in haar werk de grens tussen leven en dood, met de mens als voornaamste subject. Ze knipt haar onderwerp in stukken en plakt het terug samen tot een figuur op het doek, een afspiegeling van de realiteit. Onder de vele kleuren zit vaak een gevoel van eenzaamheid, een gevoel dat door het in beeld te communiceren probeert overstegen te worden.
MARIE VANDEWIELE
Marie Vandewiele is 23 en groeide op in Brugge. Ze studeerde af als juwelier/goudsmid en heeft een bachelor diploma interieur design in KASK School of Arts in Ghent.
In haar laatste jaar bachelor koos Marie voor meubeldesign. Op die manier leerde ze werken met staal, hout, leer,… Zo kon ze eindelijk de ideeën in haar hoofd omzetten naar realiteit.
Voor haar eindwerk ontworp ze 3 lampen. Ze was enorm enthousiast over de prototypes in aluminiumdraad dat ze er prompt oorringen van maakte. Vanaf dat moment begon ze met het vervaardigen van juwelen. De passie voor het maken van unieke juwelen deed haar verlangen naar meer. Na haar studies volgde ze daarom een opleiding goudsmid in Syntra West. Een schot in de roos want ze leerde er technieken en de kneepjes van het vak, er ging een wereld open.
Marie focust op juwelen voor elk geslacht en elke leeftijd. Ze experimenteert met verschillende technieken en materialen maar vergeet nooit de basics die ze leerde op school!
aNNELEEN VALCKE
Overal waar Anneleen gaat of kijkt is ze getriggerd door kleurencombinaties, het menselijke lichaam en emoties. Haar schilderijen zijn dan ook gekenmerkt door expressie!
Ze is enorm geïnteresseerd in verschillende huidskleuren, rauwe emoties en het leven dat wordt geprojecteerd op het gezicht. Ook dieren met hun onvoorspelbare blik en kleurrijke vacht kunnen haar boeien. Met haar penseel, acrylverf en een pot vernis probeer ze bepaalde gevoelens op papier te zetten. Ze komt tot rust wanneer ze iets nieuws creëert en vind het fantastisch om een afgewerkt plaatje af te leveren.
CHARLOTTE CATTEEUW
Charlotte is kunstenares uit Leffinge die haar jeugd beleefde in de kunstacademie te Brugge.
Ze is gepassioneerd bezig met kunst naar haar job als verpleegkundige.
Met een knipoog naar het dagdagelijkse leven, probeert ze haar eigen absurde wereld te creëren gevormd door lagen & lijnen, verf & textuur, gevoel & intuïtie. Haar werken zijn vaak een vlucht; een vlucht van routine en het normale waarin ze haar dromen en gevoel kwijt kan. Haar werken zijn vaak figuratief. Soms ontstaan ze uit het niks, uit een gevoel, een sfeer of intuïtie. Regelmatig gaat ze op zoek naar manieren om haar werken digitaal te maken. Ze houdt van iets met een hoek af en een tikkeltje melancholie, dit probeert ze dan ook weer te geven in haar werk!
ELS LESAGE
Els Lesage combineert schilderkunst en grafiek. Vergankelijkheid vormt een centraal thema in haar werk. De beeldtaal wordt gekenmerkt door elementen die ze haalt uit haar dichte leefomgeving. Geregeld duiken ogenschijnlijk onbenullige dingen op die ons omringen en die ons overleven. Doodgewone dingen die een lading dragen door onze herinneringen.
Els Lesage volgde schilderkunst en vrije grafiek aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Roeselare en aan de Academie voor Beeldende Kunst te Gent.
Voor de kunstroute van Kunstenal projecteert ze De tijd en de dingen, 2018 (video, 6’17”), op een venster van de Tank.
Link naar de persoonlijke pagina van de kunstenaar
LUCAS DELAERE
Experimenteren met de vormelijke kenmerken van verf staat centraal in het werk van Lucas Delaere: Welke tinten kunnen bekomen worden met het kleur rood? Welke schilderbewegingen verlevendigen de verf op MDF? Hoe reageert de verf wanneer het in aanraking komt met een bepaalde hoeveelheid terpentijn? Met zijn artistieke keuze om de verf vrij spel te geven, stelt Delaere de menselijke perceptie op de proef. Steeds opnieuw deconstrueert de kunstenaar zijn figuratief startpunt door allerhande picturale ‘conflicten’ uit te lokken op de drager, dat ten voordele van de formele karakteristieken van de verf. Het oproepen van een geabstraheerd menselijk gelaat dient echter niet enkel als een excuus om de mogelijkheden van verf tonen, maar wil eveneens de schoonheid van de menselijke imperfectie weergeven. (tekst door Benedict Vandaele)
EMILY MAENHOUT
Emily aka M’s is tekenaar & illustrator! In het dagelijkse leven is ze leerkracht in het Deeltijds Beroeps Onderwijs, waar ze haar leerlingen bij de pinken houdt. Keuvelen en rode wijn vormen voor haar het ideaal recept voor een gezellig avondje. De illustraties ‘Grizzly en Kleintje’ zijn ontstaan door de kleine momenten in haar leven. Geïnspireerd door haar wederhelft en Ninja, de machtigste kat ter wereld, komen de illustraties tot leven.
KIm lEFEVRE
Kimme Tigra schrijft zeer korte verhaaltjes die meestal gaan over katten, seriemoordenaars of haar jeugd. Ze woont samen met vier katten, een hond oen een man. Na het volgen van de cursus literaire creatie aan het conservatorium in Kortrijk raakte ze eindelijke over haar imposter syndrome en ging ze meedoen aan voorleesavonden. Elke woensdag verschijnt er een zkv op haar Instagram: Kimme Tigra
NICOLA VAN ACKER
LIEN DESMET
Lien Desmet is een Brugse student Handelswetenschappen aan de Universiteit Gent. Van kinds af aan is ze al bezig met kunst. Van knutselen en portretten tekenen naar modernere stromingen, voornamelijk abstracte kunst. Ze experimenteert het liefst met Amsterdamse acrylverf op canvassen in alle formaten. Via felle kleuren en een arsenaal aan abstracte figuren probeert ze een positieve stemming in haar werken voort te brengen.
Zo lanceerde ze onlangs een Instagram pagina, zodat geïnteresseerden haar nieuwe projecten kunnen volgen. Voel je vrij om een kijkje te nemen op @lien_desmet_art.
NEIL HAESEBROUCK
RODRIGO FRAGA
Rodrigo is een beeldend kunstenaar gevestigd in Brugge en geboren in Portugal. Vanaf jongs af aan heeft hij altijd al een grote interesse voor grafische en beeldende kunst gehad. Dit begon met het natekenen van Dragon Ball Z personages en vervolgens evolueerde naar zijn hedendaagse werk, wat helemaal niets meer met Dragon Ball Z te maken heeft.
Zijn werk komt zeer intuïtief tot stand, via verschillende impulsen creëert hij een bepaalde sereniteit in de chaos. De vergankelijkheid van alles, de banaliteit van het leven en de foute keuzes die men soms maakt, vormen samen de grootste inspiratiebron voor zijn werk. Compositie en een lichte cynische toon staan voor hem hierin centraal.
Door te experimenteren met verschillende media en materialen probeert hij zijn weg te zoeken in een al overrompelende kunstwereld. Naast het maken van beeldende kunst houd hij zich bezig met muziek, onder de noemer Twee maakt hij samen met een organisch aantal mensen eclectische soundscapes en raving club tracks.
Je kan zijn werk ontdekken via de onderstaande links:
frieke verle
Frieke Verlé (geboren 1990 Brugge, woont en werkt in Brugge) legde in haar jongste jaren een flink artistiek traject af alvorens illustratie te gaan studeren aan het KASK in Gent.
Ze deed toen al veel onderzoek naar het werken met verschillende materialen op uiteenlopende dragers zoals papier, houtpanelen, doeken en metaalplaten.
Haar manier van werken is intuïtief, maar wel aan de hand van de basiselementen van het tekenen: kleur en lijn, met grote nadruk op het handmatige. Haar illustraties begint ze na de schetsfase eerst in verf uit te werken, waarna een zoektocht van laag tot laag op gang komt.
De uiteindelijke illustratie komt stilaan tot stand doordat ze delen weghaalt en toevoegt om een evenwicht te vinden tussen chaos en rust. Haar doel is om de kijkers mee te krijgen met het verhaal, ze emotioneel te betrekken bij haar personages. Ze probeert de kijker een gevoel van herkenning te geven door middel van herkenbare ruimtes en voorwerpen.